Echipament snowboard incepatori: barbati, copii si femei

Cei care preferă să fie pe pârtie iarna ar trebui să se îmbrace călduros. Îmbrăcămintea pentru snowboard este prima alegere pentru toată lumea care iubește snowboard-ul și nu vrea să fie tremure de frig. Este important să purtați îmbrăcămintea potrivită din cap până în picioare, care nu numai că arată bine, dar mai presus de toate are numeroase funcții importante.

Ținuta perfectă include nu doar o jachetă calduroasa, pantaloni de snowboard și bineînțeles cizmele, ci și lenjerie intimă și accesorii precum pălării și mănuși. Există o mare selecție aici și se adresează atât sportivilor. Aspectele potrivite pentru copii pentru cei mici completează gama de îmbrăcăminte funcțională.

Când vă pregătiți pentru vacanța sportivă pe zăpadă, lenjeria intimă joacă un rol care nu trebuie subestimata. Face parte din îmbrăcămintea de snowboard și, prin urmare, vine cu multe funcții. Deci, desigur, este în primul rând confortabila, astfel încât să vă puteți deplasa usor. Este respirabila și reglează căldura.

Aceasta înseamnă că vă va ajuta să nu înghețați, dar, în același timp, să nu transpirati. Și dacă se întâmplă acest lucru, umezeala este ușor transportată la suprafață. Cel mai bine este să alegeți o cămașă lungă și pantaloni care sunt la fel de lungi.

Alege o jachetă din fleece sau alege o jachetă funcțională groasă. Materialul hidrofug joacă un rol în acest sens. Indiferent dacă ninge puternic sau căzi în zăpadă – jacheta asigură că nu te uzi. Este foarte respirabila și vine cu alte avantaje, precum o glugă detașabilă sau multe buzunare interioare și laterale.

Pentru îmbrăcămintea de snowboard perfectă, tot ce lipsește sunt pantalonii de snowboard. Datorită tehnologiilor speciale, pantalonii conving cu coloane de apă foarte înalte și sunt, de asemenea, deosebit de caldurosi și izolați. Zonele preformante ale pantalonilor vă protejează genunchii, iar aspectul de salopeta vă asigură că vă încălziți și mai mult.

De asemenea, poarta o caciula confortabilă care îți protejează capul de frig și alege o pereche de mănuși. Cu această parte a îmbrăcămintei de snowboard, asigurați-vă că nu numai că este calduroasa, ci că vă puteți mișca ușor degetele în ea, astfel încât să puteți manipula cu ușurință snowboard-ul atunci când faceți trucuri.

Când vremea este bună, ziua perfectă este inevitabilă.

Oricine cumpără o jachetă de snowboard așteaptă multe de la ea. Ar trebui să fie potrivita pentru activități sportive în timpul iernii, precum și adecvata pentru utilizarea de zi cu zi, elegant și practic.

Funcționalitatea unei jachete de snowboard este deosebit de importantă. Deoarece numai jacheta optimă vă va mentine caldura în zilele reci și uscate în zilele umede. Prin urmare, jacheta dvs. de snowboard ar trebui să fie în mod ideal rezistentă la vânt, respirabilă și hidrofugă.

  • O geaca antivant vă împiedică să vă fie frig, chiar și la temperaturi înghețate.
  • Jachetele respirabile vă asigură că nu vă încălziți prea mult atunci când soarele strălucește.
  • Jachetele hidrofuge nu permit pătrunderea umezelii în timpul ninsorilor abundente sau al ploii.

Stilul și individualitatea sunt foarte importante în scena snowboard-ului. Pentru a sublinia o silueta bună pe pârtii, stilul este, prin urmare, o componentă importantă la cumpărare. Practic, totuși, există tendințe de câțiva ani care s-au stabilit pe scenă.

De ceva timp, pantalonii de snowboard au fost păstrați destul de subțiri. Geaca de snowboard, totuși, rămâne adesea în stil sacos, dar este mai lungă. Multe mărci și-au dezvoltat acum propriile stiluri. Dar, indiferent dacă este clasic, minimalist, colorat, într-un stil camuflaj etc. – toate stilurile de jachete de snowboard sunt acum super funcționale.

EXISTĂ DIFERENȚE ÎNTRE JACHETE DE SCHI ȘI JACHETE DE SNOWBOARD?

Da! Dar diferențele dintre jachetele de schi și jachetele de snowboard devin din ce în ce mai neclare. Jachetele de schi pure sunt adesea croite puțin mai scurt și nu sunt concepute pentru gama de mișcare care trebuie garantată la snowboard. Cu toate acestea, dacă vă uitați în jur în zona freeride, produsele pentru schiuri și snowboard-uri sunt foarte asemănătoare și puteți alege în siguranță un model multifuncțional.

Unii furnizori proiectează jachetele special pentru ambele sporturi. Funcționalitatea este dată în egală măsură atât pentru schiori, cât și pentru snowboarderi. Jachetele de snowboard sunt uneori întărite în anumite locuri pentru a fi mai robuste. Tendințele în rândul freestilerilor de schi sunt relativ similare cu cele ale snowboarderilor și este necesară aproape aceeași funcționalitate.

Pentru o vreme, era la modă ca femeile să poarte pantaloni de snowboard și jachete de snowboard pentru bărbați. Dar asta nu mai este acum. Îmbrăcămintea de snowboard pentru femei este acum croita strâns și, uneori, îmbrățișează silueta.

Dar, jachetele de snowboard pentru bărbați nu mai sunt croite extrem de largi, ci mai degrabă lungi, dar nu largi. Jachetele de snowboard pentru femei îndeplinesc, de asemenea, aceleași cerințe ca și jachetele de snowboard pentru bărbați.

Principala diferență între jachetele de snowboard pentru bărbați și jachetele de snowboard pentru femei este croiala, potrivirea și designul. Nu există diferențe funcționale.

LA CE TREBUIE SĂ MĂ UIT CAND CUMPAR JACHETE DE SNOWBOARD PENTRU COPII?
O geaca de snowboard pentru copii trebuie să îndeplinească aceleași cerințe de bază ca un jacheta de snowboard pentru adulți. Ea trebuie sa fie:

  • rezistenta la apă si vant;
  • robusta;
  • sa ofere libertate de mișcare;
  • eleganta;
  • calduroasa și respirabila.

O geacă pentru copii este bună atunci când are câteva buzunare pentru a aranja cele mai importante lucruri in ele.

Pentru ca si copilul dumneavoastră să poată fi văzut în mod clar, poate avea sens să alegeți o culoare strălucitoare pentru jacheta de snowboard. Acest lucru face mai ușor să-ți găsești copilul din nou dacă pleacă singur.

MĂRIMEA ȘI POTRIVIREA UNEI JACHETE DE SNOWBOARD

O jachetă de snowboard trebuie să se potrivească – dar ce înseamnă asta? Un geaca de snowboard ar trebui să fie suficient de lunga. De aceea, uneori puteți comanda o mărime mai mare decât ceea ce purtati in mod normal.

În zilele reci aveți nevoie de un Primaloft sau o bluza de lână sub jacheta de snowboard, astfel încât să preveniti degeraturile. Acesta este un alt motiv pentru care jacheta nu trebuie să fie prea strânsă. Dar jachetele de snowboard sunt de obicei ceva mai spațioase și le puteți comanda în dimensiunea obișnuită.

Pe lângă dimensiuni, croiala este importantă. Geaca de snowboard ar trebui să treacă puțin peste fund, astfel încât spatele să nu fie expus în caz de cădere. De asemenea, aveți nevoie de mâneci puțin mai lungi pentru a aduce jacheta peste mănuși sau invers. În general, jacheta ar trebui să ofere libertatea de mișcare necesară.

Tehnologia avansează și în îmbrăcămintea de exterior. PrimaLoft®, Gore-Tex®, 3M ™ Thinsulate ™ Isolation etc. – mulți furnizori folosesc propria tehnologie. În spatele termenilor de înaltă tehnologie se află materiale care te protejeaza de apa și vântul și garantează în același timp respirabilitatea. Se aplică următoarele: cu cât coloana de apă este mai mare, cu atât jacheta este mai densă, chiar și în caz de zăpadă abundentă sau de ploi.

Există, de asemenea, valori măsurate pentru respirabilitate, dar acestea nu sunt adesea incluse. MVTR descrie rata de trecere de la interior la exterior. Cu cât valoarea este mai mare, cu atât jacheta este mai respirabilă. Dacă este specificat RET, este exact opusul. RET descrie rezistența pe care o oferă materialul la vapori de apă. Valorile de la 0-6 sunt foarte bune, 6-13 sunt bune, etc. Cu toate acestea, metodele de măsurare nu sunt încă uniforme și, prin urmare, nu vă puteți baza 100% pe aceste valori.

Un geaca normala de snowboard constă dintr-un material exterior dens, o membrană în mijloc și căptușeala interioară. Jachetele au uneori căptușeală mai groasă, alteori mai subțire. Aici este recomandat să fiți echipat conform principiului cepei, ca atunci când faceți drumeții. O jachetă rezistentă la apă impermeabilă cu o căptușeală interioară subțire care menține zăpada poate fi completată bine cu o jachetă din lână sau o jachetă Primaloft.

De regulă, jacheta devine mai bună cu cât sunt prelucrate mai multe straturi. Prin urmare, jachetele sunt strânse, respirabile și deosebit de robuste. Cu o astfel de jachetă sunteți pregătit pentru toate condițiile meteorologice.

Punerea unei jachete de snowboard de înaltă tehnologie în mașina de spălat se rufe – prin urmare, nu este prevăzută o spălare regulată pentru jachetele de snowboard. Aveți două opțiuni pentru curățarea jachetei de snowboard: fie mergeți la o curățătorie chimică și lăsați specialiștii să o facă, fie cumpărați un detergent special, inclusiv impregnarea, care să se potrivească cu materialul jachetei.

Costă puțin mai mult, dar jacheta îți va mulțumi pentru asta. Instrucțiunile pentru spălarea jachetei de snowboard pot fi găsite pe prospect. Este important să nu spălați jacheta peste 30 de grade și să nu folosiți balsam.

Poate fi necesară și impregnarea regulată dacă jacheta de snowboard nu este încă murdară. Apoi puteți folosi un spray de impregnare sau un detergent de impregnare. După curățare și impregnare, jacheta poate fi pusă înapoi în dulap pe umeraș până în noul sezon. Acest lucru face ca jacheta de snowboard să fie din nou pregatita și vă puteți distra pe orice vreme.

Dacă vrei să cumperi o jachetă de snowboard, te aștepți la multe de la ea. Pe de o parte, poate fi potrivita pentru utilizarea de zi cu zi. Pe de altă parte, noua jachetă de snowboard trebuie să fie potrivită pentru activități sportive în timpul iernii.

O protecție la zăpadă, o croială confortabilă, largă, respirabilitate și alte caracteristici sunt esențiale pentru o jachetă de snowboard. De asemenea, ar trebui să existe o gamă largă de variații ale prețului, deoarece majoritatea snowboarderilor își încep sportul de la o vârstă foarte fragedă.

Numai în stil, în modele și, eventual, în croiala puțin mai largă, se observă diferențele dintre jachetele de snowboard și cele de schi. La magazinele online puteți găsi jachete lungi sau scurte pentru femei și bărbați și toate stilurile, culorile și prețurile posibile.

Jachetele de snowboard de la producători precum Maui Wowie, Billabong, Burton, O’Neill sau Quiksilver satisfac toate gusturile. Unele arată retro, altele par tehnice. Modelele pentru femei sunt croite mai feminin. Gama de preț pentru o jachetă de snowboard de înaltă calitate este largă.

Mulți fani cu experiență de snowboard preferă jachetele de snowboard de calitate mai bună. Au o capacitate mai bună de reținere a căldurii, au o respirabilitate mai mare pentru sporturile cu mișcare ridicată și sunt mai robuste ca material.

La ce te aștepți de la o geacă de snowboard ? În orice caz, ar trebui să poată rezista la un nivel ridicat de exerciții și să aibă fermoare impermeabile. Țesătura utilizată trebuie să fie rezistentă la vânt și să respingă apa – dar nu în așa fel încât să submineze respirabilitatea. Insertiile elastice în zonele foarte utilizate sunt bune.